ČAROBNA JEZERA AUSTRIJE - 2 DANA

AUSTRIJA (AUSTRIA)

Austrija je mala država u središnjoj Europi. Nekoć je Austrija bila jedno od najvećih carstava u Europi i zajedno je sa Mađarskom činila povijesno osvajačko Austro - Ugarsko carstvo. Premda je danas njezina moć opala u odnosu na slavne dane, zahvaljujući geografskom položaju na meši zapadne i istočne Europe, Austrija i dalje značajno utječe na politički i društveni ekonomski život kontinenta. Prekrasni alpski krajolici kao i kozmopolitanska atmosfera s kulturnim, povijesnim i sportskim atrakcijama u njezinim gradovima čine Austriju velikim turističkim središtem. Austriju je moguće podijeliti na tri glavna područja: Alpe, nizine na istoku i bregovito područje na granicama sa Slovačkom i Češkom. Austrija ima topla i vlažna ljeta te iznimno oštre i sniježne zime. U daljim alpskim dolinama snijeg se zadržava i duboko u proljeće, dok su vrhovi planina neprekidno pokriveni snijegom što Austriju čini idealnom skijaškom destinacijom. Međutim, osim zimi, Austriju definitivno vrijedi posjetiti i za vrijeme ostalih godišnjih doba, a to se pogotovo odnosi na: Beč ( glavni grad ), Graz, Linz, Salzburg, Inssbruck, čije kulturne, povijesne i sportske spomenike definitivno treba pogledati i uslikati.

  • trajanje: 2 Dana / 1 Noci
  • Prijevoz: Autobus
  • Cijena: 650 Kn
Polasci:

ČAROBNA JEZERA AUSTRIJE - 2 DANA

Polazak iz: Zagreb

ČAROBNA JEZERA AUSTRIJE - POGLEDAJTE I DOŽIVITE SVE PRIRODNE LJEPOTE AUSTRIJE

1.dan. ZAGREB, ST. WOLFGANG, ST. GILGEN
Polazak autobusa u 06:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja na putu. Dolazak u Salzkammergut. Po dolasku u ST. WOLFGANG NA ŠARMANTNO MJESTO I LJETNO ODMARALIŠTE SMJEŠTENO NA OBALI ISTOIMENOG JEZERA SA PREKRASNOM GOTIČKOM CRKVOM, S PACHEROVIM OLTAROM, NAJLJEPŠOJ CRKVI NA AUSTRIJSKIM JEZERIMA, ŠETNJA DO MARKTA I TRGA KIRCHENPLATZ. Mogućnost vožnje brodom po jezeru Wolfgangsee do gradića St. Gilgen na obali jezera - mjesta u kojem se Mozart odmarao. ŠETNJA UZ JEZERO DO CENTRA ST. GILGENA S KUĆOM MOZARTOVE MAJKE, CRKVOM SV. EGIDIJA I GLAVNIM TRGOM S FONTANOM. Vožnja do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.
2. dan. BAD ISCHL, HALSTATT, ZAGREB
Doručak. Dolazak u aristokratsko lječilište BAD ISCHL, MONDENO MJESTO EUROPSKE ELITE ZA VRIJEME CARA FRANJE JOSIPA. PREPUNO ROCOCO I BIEDERMEIER GRAĐEVINA, KURHAUS, CARSKA VILA (KAISERVILLA) samo su dio prekrsne atmosfere tog mjesta. Slobodno vrijeme za šetnju. Posjet jednom od najljepših mjesta Austrije, HALSTATTU NA OBALI ISTOIMENOG JEZERA. RAZGLED PITORESKNOG GRADIĆA KOJI JE OKRUŽEN ALPSKIM VRHOVIMA: ŽUPNA CRKVA, GLAVNI GRADSKI TRG, RIBARSKE KUĆE… FAKULTATIVNO: MOGUĆNOST POSJETA „SVIJETU SOLI", NAJSTARIJEM RUDNIKU SOLI NA SVIJETU S PODZEMNIM JEZERIMA, RUDARSKIM TOBOGANIMA, KRISTALNOM SOBOM, UZ STRUČNO VOĐENJE . Povratak za Zagreb u poslijepodnevnim satima. Vožnja uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima. Organizator putovanja: HR-AB-01-06049159
Minimalan broj putnika:
40
Nadoplata za jednokrevetnu sobu
40% od vrijednosti putovanja
UKLJUCENO Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV, video, WC), 1 noćenje s doručkom u hotelu 3*, razglede prema programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

NIJE UKLJUCENO Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju: fakultativni izlet u rudnik i muzej soli Hallstatt 23,5€ (min. 20 prijavljenih), vožnju brodom od St. Wolfganga do St. Gilgena 7€, ulaznica za Carsku vilu u Bad Ischlu 13€ (vila s parkom) ulaznica samo za park 4,5€, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

DOPLATE
DoplateCijena

Upit

Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Predmet poruke  
Polazak
Poruka  

Atrakcije u blizini

Da biste mogli rezervirati morate biti registrirani! Ukoliko ste novi korisnik najprije se registrirajte pa onda prijavite!