NORMANDIJA - BRETANJA

FRANCUSKA (FRANCE)

Francuska je najveća zemlja zapadane Europe, s dugom poviješću kulturnog i političkog utjecaja, kako u Europi tako i širom svijeta. Na sjeverozapadu i zapadu Francuska je omeđena kanalom La Mnache, odnosno Atlantkim oceanom, na jugozapadau Pirenejima, na jugu Sredozemnim morem, a na jugoistoku i isoku Alpama. Upravo zbog svog položaja, reljefa i klime, Francuska predstavlja izvrsno odredište za turiste u svim godišnjim dobima, a brojnost kulturnih i povijesnih spomenika iz različitih razdoblja nudi veliki izbor izleta za sve posjetitelje ove predivne zemlje.

NJEMAČKA (GERMANY)

Njemačka je republika koja se nalazi u srednjoj Europi i sastoji se od 16 saveznih država. Od 1957. godine članica je Europske unije. Ima oko 82 milijuna stanovnika, zauzima površinu od 357.000 km2, a glavni grad je Berlin. Službeni jezik je njemački, valuta je euro. Na popisu UNESCO-ove svjetske baštine upisana su 33 njemačka mjesta, od čega tri dijeli s drugim državama. Godišnje ju posjeti oko 24,2 milijuna stranih turista. Njemačka je država u srednjoj Europi je i jedna od najrazvijenijih država svijeta. Po mišljenju mnogih hladna zemlja sa negostoljubivim ljudima iznenadit će putnike ljepotama, razvijenim gradovima i uslužnim i srdačnim domaćinima bez obzira što se pričalo....

  • trajanje: 8 Dana / 7 Noci
  • Prijevoz: Autobus
  • Cijena: 3.590 Kn
Polasci:

NORMANDIJA - BRETANJA

Polazak iz: Zagreb

NORMANDIJA - BRETANJA - NEOTKRIVENI BISERI ZAPADNE EUROPE

1. dan. ZAGREB, STRASBOURG
Polazak autobusa u 5:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraće odmore tijekom puta. Po dolasku u Strasbourg razgled grada: VIJEĆE EUROPE, EUROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA, EUROPSKI PARLAMENT, KATEDRALA, GUTHENBERGOV TRG, CRKVA SVETOG TOME,... Vožnja do hotela. Smještaj u hotelu. Noćenje.
2.dan. NORMANDIJA
Doručak. Nastavak puta kroz regije Lorrainne i Champagne. Dolazak u Reims - glavni grad Champagne i razgled slavne katedrale KATEDRALA NOTRE DAME,… Nastavak vožnje u prijestolnicu Normandije, Rouen, rodni grad pisca Gustava Flauberta i njegove Madame Bovary, mjesto pogibelji francuske nacionalne junakinje Ivane Orleanske, na tom mjestu danas je crkva s prekrasnim vitrajima. Razgledat ćemo i Katedralu Notre Dame - biser normanske gotike. Nastavak vožnje prema Etretat, plaži sa špiljama. Dolazak u mjesto HONFLEUR GDJE ĆEMO RAZGLEDATI CRKVU SV. KATARINE, RIJEDAK PRIMJER ZAPADNO EUROPSKE ARHITEKTURE, koja je u cjelosti napravljena od drva. Vožnja prema hotelu. Smještaj u hotel. Noćenje.
3.dan. NORMANDIJA
Doručak. Slijedi vožnja po obali Côte Fleurie prema OBALI ISKRCAVNJA I CAENU - OPATIJSKA CRKVA ST. ETIENNE, VOJNI MUZEJ SA DETALJIMA SAVEZNIČKOG ISKRCAVANJA NA DAN D. Nastavak vožnje do Arromanchesa, gdje su saveznici prvi put probili njemačke linije i do slavne Omaha Beach. Nastavak vožnje autobusom. Smještaj u hotel. Noćenje.
4.dan. NORMANDIJA, BRETANJA
Doručak. Odlazak prema OTOKU SAMOSTANU MONT ST. MICHEL - OTOKU KOJI JE 6 SATI OTOK, A 6 SATI KOPNO (PLIMA-OSEKA), “ČUDO ZAPADNOG SVIJETA”, KOJEG SU OSNOVALI BENEDIKTINCI. Nastavak puta kroz Bretanju - POKRAJINU SA POSEBNOM KULTUROM, POVIJEŠĆU I JEZIKOM. Vožnja po Smaragdnoj obali . Dolazak u SAINT – MALO: PITORESKNI GRADIĆ, JEDAN OD NAJATRAKTIVNIJIH LUČKIH SREDIŠTA SA DUGOM I PONOSNOM TRADICIJOM U POMORSTVU I GUSARSTVU: KATEDRALA ST.VINCENT, DVORAC…. Smještaj u hotel. Noćenje.
5.dan. BRETANJA
Doručak. Dolazak u DINAN – IZVRSNO SAČUVANO SREDNJEVJEKOVNO MJESTO SA ŠESTOGODIŠNJIM ZIDINAMA I TVRĐAVOM. Nastavak vožnje do grada RENNES i razgled: PALAIS DU PARLAMENT, CRKVA NOTRE DAME, OKO KOJE JE JEDAN OD NAJLJEPŠIH PARKOVA U FRANCUSKOJ....Nastavak vožnje do Bresta – metropole oceana. Panoramski razgled. Smještaj u hotel. Noćenje.
6.dan. BRETANJA
Doručak. Odlazak u LOCRONAN - JEDNO OD NAJLJEPŠIH SELA U FRANCUSKOJ - SA JEDINSTVENIM ARHITEKTONSKIM STILOM. Dolazak u QUIMPER, DOMINANTNO POLOŽEN NA OBALI RIJEKE ODET: STARI DIO LOC MARIA… Dolazak u NANTES i razgled: GOTIČKA KATEDRALA ST. PIERRE, CHÂTEAU DES DUCS DE BRETAGNE… Odlazak prema Parizu. Dolazak u Pariz u kasnim večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.
7.dan. PARIZ, NJEMAČKA
Doručak. Odlazak u razgled Pariza: NOTRE DAME, ST. CHAPELLE, PONT NEUF, PANTHEON, LUXEMBURŠKI PARK, HOTEL DES INVALIDES, EIFFELOV TORANJ, TROCADERO... MONTMARTRE, TRIJUMFALNA VRATA, ELIZEJSKE POLJANE, PLACE DE LA CONCORDE… Odlazak iz Pariza u kasnim popodnevnim satima. Vožnja autobusom. Smještaj u hotel u okolici Pforzheima. Noćenje.
8.dan. MÜNCHEN, ZAGREB
Doručak. Vožnja prema Münchenu. Po dolasku tazgled grada: OLYMPIA PARK, dvorac NYMPHENBURG, PROPILEJI, OBELISK, STARA I NOVA PINAKOTEKA, SCHWABING, SVEUČILIŠTE, OPERA, KRALJEVSKA REZIDENCIJA, HOFBRAUHAUS, MARIENPLATZ... Nastavak putovanja prema Hrvatskoj uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima. Organizator putovanja:HR-AB-01-06049159
Minimalan broj putnika:
40
Nadoplata za jednokrevetnu sobu
40% od vrijednosti putovanja
UKLJUCENO Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV, video, WC), 7 noćenja s doručkom u hotelima 2superior /3*, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizacija putovanja

NIJE UKLJUCENO Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza puta.

DOPLATE
DoplateCijena

Upit

Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Predmet poruke  
Polazak
Poruka  

Atrakcije u blizini

Da biste mogli rezervirati morate biti registrirani! Ukoliko ste novi korisnik najprije se registrirajte pa onda prijavite!