Putovanje Švicarska jesenska tura autobusom - 4 dana

ŠVICARSKA

-

  • trajanje: 4 Dana / 3 Noci
  • Prijevoz: Autobus
  • Cijena: 2.990 Kn
Polasci:

Putovanje Švicarska jesenska tura autobusom - 4 dana

Polazak iz: Zagreb, Rijeka, Karlovac

Putovanje Švicarska jesenska tura autobusom - 4 dana

1.dan ZAGREB - RIJEKA – LUZERN
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora peroni 502-506 u 04:00 sata, polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica u 04:45 sati ( okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije), te polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 06:30 sati. Vožnja kroz Italiju prema Švicarskoj uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Prekrasni alpski krajolici, ljupka mala sela i izuzetne prirodne ljepote otvaraju se pred putnicima već u graničnom području Italije prema Švicarskoj. Dolazimo na područje jezera Vierwaldstättersee i do najljepšeg švicarskog grada Luzerna. Luzern je grad koji je inspirirao umjetnike, a otmjena promenada uz jezero okružena je velikim hotelima - palačama u art noveau stilu, a danas više od pet milijuna posjetilaca godišnje dolazi u ovaj jedan od najljepših gradova Europe, čaroban u svako doba godine. Rijeka Reuss teče kroz grad uz srednjevjekovne trgove i kuće fasada oslikanih freskama. Smještaj u hotel u Meirengenu. Noćenje.
2.dan INTERLAKEN, ALPSKA ŽELJEZNICA I BROD PO JEZERU THUNERSEE
Doručak. Vožnja uz obalu jezera Thuner See. Dolazak u Interlaken, tradicionalni turistički gradić u podnožju poznatog planinskog vrhunca Jungfrau. Prvi hoteli ovdje su izgrađeni u 19. stoljeću i tu je dolazila europska aristokracija. Šetnja ovim otmjenim mjestom približiti će Vam tradiciju plemićkih putovanja 19. stoljeća! Odlazak autobusom do ljupkog alpskog gradića Grindelwald i ukrcaj na vlak. Vožnja alpskom željeznicom kroz prekrasne alpske predjele područja Jungfrau, jedne od najljepših regija Švicarske. Sama željeznička pruga remek je djelo graditeljstva s tunelima na visokoj nadmorskoj visini i fantastičnim panoramskim pogledima. Vožnja vlakom ide preko Kleine Schedegga i poznatog skijališta Wengen i završava u Lauterbrunnenu, mjestašcu okruženom visokim stijenama i slapovima gdje naš autobus čeka putnike. Odlazak do jezera Thunersee, u slikovitom mjestu Thun ukrcaj na brod i plovidba ovim prekrasnim alspkim jezerom do Spieza, mjesta poznatog po dvorcu Thun iz 10. stoljeća kojeg su gradili vladari Burgundije. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Vožnja autobusom uzduž obala drugog alpskog jezera Brienzerse poznatog po netaknutoj prirodi. Povratak u hotel. Noćenje.
3.dan BERN GLAVNI GRAD ŠVICARSKE
Doručak. Izlet do Berna, glavnog grada Švicarske. Grad je smješten na upečatljivom položaju na rijeci Aare na poluotoku s kojeg vode brojni mostovi. Središte grada je pod zaštitom Unesca i zadržalo je stari srednjevjekovni izgled. Razgled grada: Švicarska federalna palača - gotička katedrala Münster - gradska vijećnica - toranj Zytglogge, simbol grada - srednjevjekovne arkade u trgovačkim ulicama - kuća Alberta Einsteina - renesansne fontane - trg Švicarske konfederacije. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, posjete muzejima ili kupovinu tipičnih suvenira poput finih čokolada, satova, švicarskih sireva ili nožića. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan LUGANO - RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema jugu Švicarske i posjet Luganu, gradu okruženom bujnom suptropskom vegetacijom i palmama. Mješavina mediteranskog i alpskog utjecaja daje Luganu poseban šarm i ugođaj. Razgled grada: veliki gradski park, jedan od najljepših u Švicarskoj – stari grad s palačama – promenada uz jezero. Kraće slobodno vrijeme i nastavak puta kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Hrvatsku u kasnim satima. Organizator putovanja: HR-AB-01-080659793
Minimalan broj putnika:
40
Dobro je znati:
Švicarska je savezna država u središnjoj Europi. Švicarska ima dugu tradiciju neutralnosti, ali i međunarodne suradnje i sjedište je brojnih međunarodnih organizacija.Confoederatio Helvetica je latinska inačica službenog naziva države, čime se izbjegava izbor između jednog od četiri službena jezika. Sastoji se od tri geografska različita djela: Jure na sjeverozapadu, Švicarske visoravni u srednjem dijelu i Alpa na jugu i jugoistoku.Na površini od 41.285 km2 živi oko 8 milijuna stanovnika. Granične i vizne formalnosti: Za putovanje u Švicarsku državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
UKLJUCENO prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu, smještaj u hotelu 3* u Meiringenu u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom razgledavanja prema programu, vožnju brodom po jezeru Thunersee od Thuna do Spieza, vožnju alpskom željeznicom na liniji Grindelwald - Kleine Scheidegg - Lauterbrunnen, pratitelja tijekom putovanja, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

NIJE UKLJUCENO doplata za jednokrevetnu sobu: 690 kn, ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)., Putno osiguranje

DOPLATE
DoplateCijena

Upit

Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Predmet poruke  
Polazak
Poruka  

Atrakcije u blizini

Da biste mogli rezervirati morate biti registrirani! Ukoliko ste novi korisnik najprije se registrirajte pa onda prijavite!