SKANDINAVIJA

Nearby attractions comming soon!
  • trajanje: 10 Dana / 9 Noci
  • Prijevoz: Autobus
  • Cijena: 4.950 Kn
Polasci:

SKANDINAVIJA

Polazak iz: Zagreb

SKANDINAVIJA - ČAROBNO SJEVERNO OSVJEŽENJE

1.dan. ZAGREB, NJEMAČKA
Polazak autobusa u 5:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Vožnja preko Slovenije, Austrije i Njemačke uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Smještaj u hotel u Njemačkoj. Noćenje.
2.dan. KOPENHAGEN
Doručak. Vožnja kroz Njemačku uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Puttgarden i ukrcavanje na trajekt. Dolazak u Kopenhagen i razgled grada: PALAČA AMALIENBORG, PALAČA CHRISTIANBORG, BURZA, GRADSKA VIJEĆNICA, LUČKA ČETVRT NYHAVN SA STARIM JEDRENJACIMA... Smještaj u hotel. Mogućnost odlaska u PARK TIVOLI. Noćenje.
3.dan. GOTEBORG, SVINESJUNDFJORD, OSLO
Doručak. Panoramska vožnja danskom rivijerom uz ladanjska imanja, prekrasne parkove, lučice s jahtama. Dolazak u Helsingor u kojem dominira Hamletov dvorac i ukrcavanje na trajekt za Helsingborg (Švedska). Nakon iskrcavanje s trajekta nastavak puta autobusom. Panoramsko razgledavanje Goteborga. Stanka u Svinesundu (granica između Švedske i Norveške) s predivnim pogledom na fjord Svinesundfjord i prava prilika za upoznavanje s lososom na norveški način. Dolazak u Oslo u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.
4.dan. OSLO
Doručak. Nakon doručka odlazak na razgledavanje grada: GRADSKA VIJEĆNICA, SHOPPING CENTAR AKER BRYGGE, VIGELANDOVE SKULPTURE U PARKU FROGNERPARK, TVRĐAVA IZNAD LUKE. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. Poslijepodne mogućnost fakultativnog posjeta muzejima: Vikinški brodovi i Kon-Tiki. Noćenje.
5.dan. OSLO, SOGNERFJORD, BERGEN
Doručak. Nakon ranog doručka polazak put Sognerfjorda. Vožnja do prekrasnog gradića Flam, polazišta planinske željeznice i luke za brodove za krstarenja. Fakultativna plovidba brodom po SOGNERFJORDU - NAJLJEPŠEM OD NORVEŠKIH FJORDOVA, koji ulazi u kopno preko 200 km i dubok je 1200 metara – još od 19. stoljeća cilj je putovanja turista. Dolazak u Bergen jedan od najljepših gradova Skandinavije u popodnevnim satima. Odlazak u razgledavanje pitoresknog Bergena sa prekrasnim fasadama: CRKVA SV. MARIJE iz 12 st., TVRĐAVA BERGENHUS, BRYGGE... Smještaj u hotel u okolici Bergena. Noćenje.
6.dan. BERGEN, ŠVEDSKA
Doručak. Vožnja prekrasnim krajolicima (uz slapove i male gradiće) uz HARDANGERFJORD. Nastavak vožnje kroz Norvešku prema Švedskoj. Smještaj u hotel. Noćenje.
7.dan. STOCKHOLM
Doručak. Nastavak puta preko lijepe pokrajine Varmland, zavičaja nobelovke Selme Lagerlof. Vožnja uz jedno od najvećih jezera Europe Vanern, uz netaknutu prirodu i kroz oblast tisuća jezera. Vožnja do Stockholma. Dolazak u Stockholm u ranim popodnevnim satima. Razgledavanje grada: GAMLA STAN, GRADSKA VIJEĆNICA, RIDDARHOLMEN DJURGARDEN, TRG STORTORGET - VELIKI BULEVARI... Noćenje.
8.dan. STOCKHOLM, MALME
Doručak. Nastavak razgledavanja Stockholma. Mogućnost odlaska u slavni Vasa muzej gdje se čuva prekrasno restaurirani brod, nađen na dnu Baltičkog mora. Odlazak iz Stockholma. Vožnja kroz Švedsku. Vožnja na relaciji Norrkoping, Jonkoping, Malme. Smještaj u hotel. Noćenje.
9.dan. LUBECK , PRAG
Doručak. Prelazak preko mosta koji povezuje Švedsku i Dansku i ukrcavanje na trajekt za Puttgarden (Njemačka) na rubu Mecklenburškog zaljeva. Panoramsko razgledavanje Lubecka- rodno mjesto Thomasa Manna koje i danas zrači ozračjem tako lijepo opisanim u Buddenbrockovima. Odlazak prema Pragu. Dolazak u Prag u kasnim noćnim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.
10. dan. PRAG, ZAGREB
Doručak.Odlazak u razgled Praga, jednog od najljepših gradova srednje Europe: HRADČANI, KATEDRALA SV. VIDA, KAFKINA KUĆA, ZLATNA ULIČKA, kraljevski ljetnikovac BELVEDERE. KARLOV MOST, STARO MJESTO, VACLAVSKE NAMESTI… Slobodno vrijeme do polaska. Vožnja prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja I odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima. Organizator putovanja: HR-AB-01-06049159
Minimalan broj putnika:
40
Nadoplata za jednokrevetnu sobu
40% od vrijednosti putovanja
UKLJUCENO Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima,TV,video, WC), 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Njemačkoj, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Kopenhagenu, 2 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Oslu, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Bergenu, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Orebru, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Stoskholmu, 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Pragu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, povratna trajekna karta na relaciji Puttgarden-Rodby-Puttgarden, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

NIJE UKLJUCENO Cijene ulaznica za pojedine objekte i lokalitete, vožnja brodom po fjordu 45€, nadoplata za jednokrevetnu sobu – 2150 kn, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

DOPLATE
DoplateCijena

Upit

Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Predmet poruke  
Polazak
Poruka  

Atrakcije u blizini

Da biste mogli rezervirati morate biti registrirani! Ukoliko ste novi korisnik najprije se registrirajte pa onda prijavite!