BERLIN - PRAG

NJEMAČKA (GERMANY)

Njemačka je republika koja se nalazi u srednjoj Europi i sastoji se od 16 saveznih država. Od 1957. godine članica je Europske unije. Ima oko 82 milijuna stanovnika, zauzima površinu od 357.000 km2, a glavni grad je Berlin. Službeni jezik je njemački, valuta je euro. Na popisu UNESCO-ove svjetske baštine upisana su 33 njemačka mjesta, od čega tri dijeli s drugim državama. Godišnje ju posjeti oko 24,2 milijuna stranih turista. Njemačka je država u srednjoj Europi je i jedna od najrazvijenijih država svijeta. Po mišljenju mnogih hladna zemlja sa negostoljubivim ljudima iznenadit će putnike ljepotama, razvijenim gradovima i uslužnim i srdačnim domaćinima bez obzira što se pričalo....

ČEŠKA (CZECH REPUBLIC)

Češka je država u srednjoj Europi, a samostalnost je stekla raspadom Čehoslovačke države 1993. godine. Češka graniči sa Slovačkom na istoku, Poljskom na sjeveroistoku te Njemačkom na sjeveru i Austrijom na jugu. Češka se nalazi u središtu klimatski prijelaznog područja. Na zapadu zemlje klima je pretežno blaga, ali na istoku prelazi u kontinetlanu klimu. reljef je vrlo raznolik. Na zapadu je velika nizina kroz koju teku rijeke Laba i Vltava, te koja je okružena niskim planinama Krkonoše, na kojima je i najviši vrh države, Snezka (1,602 m). Moravska, istočni dio zemlje, više je brdovita i kao glavnu rijeku ima Moravu ali u njoj izvire i Odra. Rijeke iz Češke teku u tri različita mora: Sjeverno more, Baltičko more i Crno more. Najpoznatiji gradovi u Češkoj su: Prag, Brno, Karlovy Vary, Zlin, Liberec, Olomouc i Ostrava, koje se treba obavezno posjetiti prilikom dolaska u Češku.

  • trajanje: 5 Dana / 4 Noci
  • Prijevoz: Autobus
  • Cijena: 1.750 Kn
Polasci:

BERLIN - PRAG

Polazak iz: Zagreb

BERLIN - PRAG

1.dan. ZAGREB, NÜRNBERG, BERLIN
Polazak autobusa u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Vožnja uz kraće odmore tijekom puta. Dolazak u NÜRNBERG – najveći njemački srednjevjekovni grad razoren u 2. svjetskom ratu i razgled grada: KAISERBURG, DÜREROVA KUĆA, MNOŠTVO MUZEJA I CRKAVA GDJE SU SMJEŠTENE DRAGOCIJENOSTI GRADA NÜRNBERGA samo su dio onog što je činilo ovaj grad tako značajnim. Dolazak u Berlin u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.
2.dan. BERLIN
Doručak. Odlazak u razgled grada autobusom i pješice: ALEXANDERPLATZ, HACKESCHE HÖFE, FRIEDRICHSTRASSE... Slobodno vrijeme. Nastavak razgleda grada: GENDARMENMARKT SCHAUSPIELHAUS ,DEUTSCHER DOM, FRANZ. DOM, NIKOLAIVIERTEL, ROTES RATHAUS, FERNSEHTURM, MUSEUMSINSEL, BERLINER DOM, LUSTGARTEN, NEUE WACHE, HUMBOLDTUNIVERSITÄT, ST.HEDWIGS KATHEDRALE, UNTER DEN LINDEN. Noćenje.
3.dan. BERLIN
Doručak. Razgledavanje grada: TREPTOWER PARK, CHECKPOINT CHARLIE, BERNAUER STRASSE, MUSEUM CHECKPOINT CHARLIE, OSTACI BERLINSKOG ZIDA, BRANDERBURGER TOR, REICHSTAG, BUNDESKANZLERAMT, PARISER PLATZ, POTSDAMER PLATZ, SONY CENTER INFO BOX, DAIMLER BOX... Slobodno vrijeme. Nastavak razgledavanja grada u pratnji vodiča: KAISER WILHELM GEDÄCHTNISKIRCHE, KURFÜRSTENDAMM, KULTURFORUM, KaDeWe, CHARLOTTENBURG SCHLOSS, OLYMPIASTADION, SIEGESSÄULE, STRASSE DES 17. JUNI... Noćenje.
4.dan. POTSDAM, DRESDEN, PRAG
Doručak. Dolazak u Potsdam i razgled: KRALJEVSKA REZIDENCIJA, DVORAC SANSSOUCI... Dolazak u Dresden - grad umjetnosti i kulture: SEMPEROPER, FRAUENKIRCHE, HOFKIRCHE, DRESDENSKI DVORAC IZ 15. ST. KOJI JE BIO SJEDIŠTE SASKIH VOJVODA, KNEZOVA I KRALJEVA, NEUE SYNAGOGE, KULTURPALAST, ALTMARKT, KREUZKIRCHE... plavi most preko Labe, nazvan "Plavo čudo" (Blaues Wunder). Vožnja do Praga. Dolazak u Prag. Smještaj u hotel. Fakultativna vožnja brodom po Vltavi sa večerom na brodu. Noćenje.
5.dan. PRAG, ZAGREB
Doručak. Razgledavanje grada: HRADČANI, KATEDRALA SV. VIDA, ZLATNA ULIČKA, KARLOV MOST, STARO MJESTO, STAROGRADSKA VJEĆNICA, ŽIDOVSKA ČETVRT JOZEFOV, PRAŠNA BRANA, RUDOLFINUM, VACLAVSKE NAMESTI, NARODNI MUZEJ, NARODNO KAZALIŠTE,... Odlazak autobusom u smjeru Hrvatske. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima. Organizator putovanja: HR-AB-01-06049159
Minimalan broj putnika:
40
Nadoplata za jednokrevetnu sobu
40% od vrijednosti putovanja
UKLJUCENO Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima,TV,video,WC), 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Berlinu, 1 noćenje s doručkom u Pragu u hotelu 3*, razglede prema programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

NIJE UKLJUCENO Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju, fakultativna vožnja brodom po Vltavi s večerom na brodu 20€, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

DOPLATE
DoplateCijena

Upit

Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Predmet poruke  
Polazak
Poruka  

Atrakcije u blizini

Da biste mogli rezervirati morate biti registrirani! Ukoliko ste novi korisnik najprije se registrirajte pa onda prijavite!