Putovanje u London avionom - 3 dana

ENGLESKA (ENGLAND)

Engleska je najveća i najgušće naseljenija država Ujedinjenog Kraljevstva u kojoj živi 83% stanovnike tog kraljevstva. Zbog premoći Engleske u Ujedinjenom Kraljevstvu naziv se vrlo često koristi kao sinonim za cijelo Ujedinjeno Kraljevstvo ili za otok Veliku Britaniju. Engleska obuhvaća južni dio otoka Velike Britanije, na sjeveru graniči sa Škotskom a na zapadu sa Walesom i Irskim morem. Na istoku graniči sa Sjevernim morem a na j. Engleska leži na Engleskom kanalu. Najpoznatiji gradovi u Engleskoj koje svakako treba obići su: London ( glavni grad ), Liverpool, Manchester, Bristol i Birmingham. U svim navedenim gradovima mogu se obići znamenitosti prema kojima je Engleska specifična, a neki od njih su: Big Ben, Buchinghamska palača, Old Traford, Winchesterska katedrala, Stonehenge i slične kultrurne, sportske i povijesne znamenitosti.

  • trajanje: 3 Dana / 2 Noci
  • Prijevoz: Zrakoplov
  • Cijena: 1990 Kn
Polasci:

Putovanje u London avionom - 3 dana

Polazak iz: Zagreb

Putovanje u London avionom - 3 dana

1. dan ZAGREB - LONDON
Sastanak putnika u zračnoj luci Pleso u 06:50 kod šaltera informacija gdje će Vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Prijava za let za London u 08:25. Po slijetanju u London u 10:00 sati, transfer do grada te panoramski razgled grada: Kensington gardens, Albert Memorial, Royal Albert Hall, Hyde Park, Westminsterska opatija, Parlament, Big Ben, London Eye, Trafalgar Square….. Smještaj u hotel i kraći odmor. Razgled grada pješice i javnim gradskim prijevozom: Prošetat ćemo po Whitehallu, gdje su smještena vladina ministarstva, vidjeti Parlament i satnu kulu Big Ben, Downing street gdje se nalazi službena rezidencija britanskog premijera, slikati se uz nepomičnu kraljičinu stražu na Horse Guard Parade. Napravite vožnju na poznatom kotaču London Eye i doživite London sa 137 m visine. Prošetat ćemo kraljevskim St. James Parkom do kraljevske palače- Buckingham Palace,… a na Trafalgar Square – posjetiti Nacionalnu galeriji gdje se čuva iznimno umjetničko blago. Šetnja sa vodičem po centru večernjeg života Covent Garden i Leicester Square. Predlažemo zajednički odlazak u tradicionalni pub. Kušajte čuveni fish&chips uz nezaobilazno pivo. Povratak u hotel. Noćenje.
2. dan LONDON– Izlet u Greenwich
Doručak. Predlažemo poludnevni izlet brodom po rijeci Thames do Greenwicha kojim prolazi nulti meridijan a Greenwich je poznat i po kraljevskim muzejima, najvećem pomorskom muzeju i opservatoriju. Na Greenwich marketu ćemo isprobati, uz super povoljne cijene, specijalitete svjetskih kuhinja. Slobodno poslijepodne. Predlažemo odlazak u Tower of London (najstarija kraljevska rezidencija u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji – jedna od TOP atrakcija Londona), šetnju preko Tower Bridgea južnom obalom Temze, takozvanim Queenswalk do jednog od najstarijih pubova u Londonu koji su posjećivali i Shakespeare i Charles Dickens, te do replike gusarskog broda Golden Hinde kojim je Francis Drake u 16.st. oplovio svijet. Šetnja nas vodi do Shakespearova kazališta – The Globe theatre, Tate Modern galerije i preko Milenijskog mosta do predivne katedrale St. Paul kojom dominira 108 m visoka kupola, po veličini odmah nakon one Sv.Petra u Vatikanu. Predlažemo zajednički odlazak na neku od poznatih kazališnih predstava ili musicala (Mamma Mia, We will rock you) na čuvenom londonskom West Endu. Noćenje.
3. dan LONDON - ZAGREB
Doručak. Predlažemo odlazak u čuveni muzej voštanih figura –Madame Tussauds, najstariji muzej voštanih figura na svijetu. Odlazak do najšarmantnijeg dijela Londona – Kensington. Predlažemo posjet jednom od 3 muzeja koji se nalaze jedan do drugog, prema vlastitim afinitetima: Prirodoslovni muzej, Victoria i Albert muzej te Muzej znanosti (ulaz besplatan) i posjet obližnjem robnom carstvu Harrods ili prošećite poznatim Hyde Park i Kensington Gardens… Slobodno vrijeme do transfera do zračne luke. Let za Zagreb u 20:00 sati.Slijetanje u Zagreb u 23:15. Kraj programa. Organizator putovanja: HR-AB-01-080659793
Minimalan broj putnika:
25
Doplata:
za polazak iz Zadra, Splita, Pule i Dubrovnika: 410 kn + zrakoplovne pristojbe. Potvrda letova na upit!
Napomena:
Mogućnost besplatnog parkinga na kilometar udaljenosti od Autobusnog kolodvora Zagreb (ograničen broj mjesta).
Napomena:
RED LETENJA: OU 490 Zagreb 08:25 London, Heathrow 10:00 OU 491 London, Heathrow 20:00 Zagreb 23:15 EVENTUALNE DOPLATE: - vožnja na London Eye 23 GBP - Madam Taussaud`s + Screen + Marvel 4D - 29 GBP - Tower of London 23 GBP, ( cijene su okvirne i podložne su promjenama ) - vožnja po rijeci Thames do Greenwicha (Westminster Bridge - Greenwich) 16 GBP - nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.) MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, SPLITA, ZADRA ILI PULE: cca 420 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit) POPUSTI: dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – 300 kn Mogućnost smještaja u obiteljskoj sobi ( na upit ) za 2 odraslih i 2 djece do 12 godina – popust za svako dijete po 200 kn Dozvoljena težina prtljage 23 kg (uključena u cijenu)
Dobro je znati:
Velika Britanija je država u zapadnoj Europi s preko 60 milijuna stanovnika i glavnim gradom Londonom. Britanija je deveti najveći svjetski otok s površinom od 229.948 kvadratnih kilometara. Sastoji se od Engleske, Škotske i Walesa. Britaniju okružuje preko tisuću otoka i otočića. Sjeverno more i kanal La Manche dijele Britaniju od kontinentalne Europe. London glavni je grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. Povijest Londona započinje osnivanjem od strane Rimljana, koji su ga nazvali Londinium. Jezgra Londona, drevni londonski City zadržala je svoje srednjevjekovne granice. Najkasnije od 19. stoljeća, naziv "London" odnosi se i na metropolis koji se razvio oko grada. Danas, veći dio te konurbacije tvori londonsku regiju i administrativno područje Velikog Londona (Greater London), s vlastitim izabranim gradonačelnikom i skupštinom. Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane RH viza za Veliku Britaniju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka:
- pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.190 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
UKLJUCENO - prijevoz zrakoplovom Croatia Airlinesa prema programu - transfere autobusom zračna luka London Heathrow – hotel – zračna luka Heathrow London - panoramski razgled grada autobusom i pješice - smještaj u hotel Royal National 3* u centru Londona na osnovi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi - pratitelja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja - organizaciju i pripremu putovanja

NIJE UKLJUCENO - pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.190 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata - ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana - fakultativne izlete - obroke koji nisu uključeni u cijenu

DOPLATE
DoplateCijena

Upit

Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Predmet poruke  
Polazak
Poruka  

Atrakcije u blizini

Da biste mogli rezervirati morate biti registrirani! Ukoliko ste novi korisnik najprije se registrirajte pa onda prijavite!